Ataşehir Belediyesi, “çocuk dostu belediye” anlayışı kapsamında çocukların kültürel, psikolojik, sosyal ve eğitimsel gelişimlerine destek sağlamak amacıyla Kaizen Akademi’yi kurdu. Akademi’de, uzman dernek, vakıf, üniversitelerle iş birliği yapılarak kalıcı çözümler için proje ve çalışmalar yürütülüyor. Çocukların hayatın her alanında attığı adımlarda desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Kaizen Akademi ile ilgili şunları ifade etti: “Öncelikle çocukların bir önceki günden daha iyi olması için hizmet verecek akademiyi ilçemize kazandırmaktan dolayı gururluyuz. Emek, şefkat ve sevgiyle büyüyen çocuklar gelecekte de topluma yararlı bir birey oluyor. Bunun farkındalığıyla kurduğumuz akademinin çatısı altında çocuklarımıza sosyalleşebilecekleri ortamlar yaratıyor, üniversite iş birlikleriyle de kaliteli eğitime erişmelerini sağlıyoruz.”
İlk olarak 100 kişilik bir çocuk grubuyla pilot çalışmalarına başlayan Kaizen Akademi’de “gelişim- dönüşüm” esas alınarak uzman psikolog ve eğitimcilerle eşliğinde resim, dans, çocuk hakları, yazarlık, psiko-sosyal destek gibi çeşitli atölyeler düzenleniyor. Bunun yanı sıra çocukların hem sosyalleşmesi hem de fiziksel gelişimlerine fayda sağlayacak spor aktiviteleri ve gezi programları gerçekleştiriliyor. Kaizen Akademi’de çocukların gelişimi desteklenirken ebeveynlere yönelik atölyeler de düzenleniyor.
İlgezdi, “Geleceğimizin emaneti olan çocukların, iyi olma halini artıran, madde bağımlılığı gibi onları çeşitli risklerden koruyan, hobiler kazandırarak serbest zamanlarını daha nitelikli geçirmelerine katkıda bulunan projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.